Gunther Forg  (1952-2013 Duitsland). In de catalogus van 1995 schrijft Rudi Fuchs over het werk van Forg de volgende citaten: "wat in formele zin, helder definieerbaar lijkt, wordt door de toevoeging van kleur en de optische werking van kleur, eindeloos geheimzinnig. De schilderijen van Forg zijn dus helemaal niet 'eenvoudig'. Het is een misvatting dat abstracte kunst eenvoudig zou zijn....."

"Wie, zoals Forg een vlak verticaal wil delen, in twee kleuren, heeft dan ook een beeld in zijn hoofd (of voor ogen) en dat beeld moet hij laten rijmen met het beeld dat daadwerkelijk ontstaat als hij kleuren kiest en de proporties van de vlakverdeling. laten we zeggen dat het gaat om een atmosferische verhouding tussen kleuren; dan gaat het bij schilderen, om de manier waarop de kleuren van onder de kwast vandaan komen: dun, dik, egaal, gebroken. dat zijn al vier zeer verschillende verschijningsvormen die ieder een ander optisch gewicht geven aan de kleur."

"De kleuren op Forgs schilderijen hebben mij jarenlang aangestaard zonder dat ik er achter kon komen waar ik ze moest plaatsen". Aldus Rudi Fuchs.

 De ets hieronder is nr 6 van een oplage van 25.

Titel:

Titel: "Zonder titel" ets 6/25 incl. lijst 62x53

Deel deze pagina